Armin Sešek, violina

Doštudiral je violino na F.M.U. v Beogradu v razredu profesorja Aleksandra Pavlovića. Po dvanajstih letih igranja v Beograjski filharmoniji se je posvetil pedagoškemu delu. Violino je poučeval na srednji šoli »Stanković« v Beogradu in na šoli za izredno nadarjene otroke v Ćupriji. Leta 1992 se je preselil v Slovenijo, kjer poučuje violino na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Imel je seminarje za profesorje in dijake v Ljubljani, Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Novemu mestu, Trbovljah, Grosupljem, Krškem, Kopru, Postojni, Freisingu, Carlowu, Splitu, Makarski, Trstu in Grožnjanu. Učenci prof. Seška so osvojili na državnih in mednarodnih tekmovanjih 273 nagrad, od tega 111 prvih, 25 absolutnih, 8 nazivov Laureat tekmovanja. Njegovi nekdanji učenci študirajo na prestižnih evropskih in svetovnih univerzah ter so člani mnogoterih profesionalnih sestavov. Za dosežke v pedagoškem delu je prejel Škerjančevo nagrado.

Nejc Kuhar, kitara

Kitarist in skladatelj je končal magistrski študij kompozicije na Dunaju pri prof. Reinerju Bischofu ter magistrski študij kitare na Dunaju pri priznanem kitaristu in pedagogu Alvaru Pierriju, oboje z odliko. Svojo bogato koncertno dejavnost dopolnjuje z redno pedagoško prakso. Leta 2019 je pridobil profesuro za kitaro na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, od leta 2018 pa predava kitaro, komorno glasbo ter pedagoške študije na Visoki šoli za glasbo Joseph Haydn Conservatory v Eisenstadtu. Leta 2016 in tudi 2020 je bil povabljen kot predavatelj na glasbenih univerzah v Združenih Državah Amerike, kot so The Juilliard School, Manhattan School of Music, Curtis Institute of Music in University of New York.

Ana Kavčič Pucihar, flavta

Je avtorica prvega slovenskega učbenika za flavto “Igramo se flavto”, ki sta ga zasnovala skupaj z Blažem Puciharjem. Angleški prevod učbenika, Fluting Stars, se je uvrstil med zmagovalce tekmovanja Newly Published Music Competition 2016 v kategoriji učbenikov za flavto ameriške zveze flavtistov National Flute Association v San Diegu/ZDA. Kot Fulbright Visiting Scholar v ZDA (2015) je v polletnem delu na Boise State University, University of Puget Sound in Pacific Lutheran University raziskovala učinkovite strategije poučevanja v inštrumentalnem pouku flavte, predavala in koncertirala. Leta 2015 je prejela prestižno Gerbičevo nagrado za izjemne dosežke na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja. O različnih tematikah s področja didaktike flavte predava in poučuje tako na številnih seminarjih po Sloveniji kot tudi v tujini, še posebno v Veliki Britaniji in ZDA. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je diplomirala (1999) in zaključila umetniško specializacijo (2001) v razredu zasl. prof. Fedje Rupla, kjer je pod njegovim mentorstvom in somentorstvom izr. prof. dr. Branke Rotar Pance leta 2011 zaključila znanstveni magisterij. V februarju 2019 je pod mentorstvom izr. prof. dr. Branke Rotar Pance na Akademiji za glasbo v Ljubljani zaključila doktorski študij, v katerem je raziskovala učinkovite strategije poučevanja pri individualnem inštrumentalnem pouku. Dr. Ana Kavčič Pucihar predava kot asistentka specialno didaktiko pouka pihal na Akademiji za glasbo v Ljubljani, poučuje flavto na Glasbeni šoli Kamnik in v okviru svoje zasebne šole Glasbénium.

Karmen Pečar Koritnik, violončelo

Leta 2003 je maturirala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru ter hkrati diplomirala na Akademiji za glasbo v Zagrebu, v razredu prof. Valterja Dešpalja. Svoje izobraževanje je nadaljevala pri istoimenskem profesorju, kjer je leta 2005 z odliko magistrirala. Dodatno se je izpopolnjevala pri prof. Reinhardu Latzku na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Nastopa kot solistka s številnimi orkestri pod vodstvom znanih dirigentov in redno sodeluje tudi v različnih komornih sestavih. Več let je bila zaposlena na Akademiji za glasbo v Zagrebu kot asistentka prof. Valterja Dešpalja, sedaj pa je profesorica violončela na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in profesorica violončela na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Tatjana Ognjanvić, klavir

Danes je ena izmed uveljavljenih slovenskih poustvarjalcev, ki deluje tako v domačem kot tudi mednarodnem prostoru. Je nagrajenka tekmovanj na Dunaju, Zagrebu, Portu, Valenciji, Atenah in Jeani. Gostovala je na številnih prestižnih festivalih po evropskih kot tudi azijskih koncertnih odrih. Dodiplomski in podiplomski študij je zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Kasneje se je še dodatno izpopolnjevala pri prof. Hansu Petermandlu na Dunaju in velikem ruskem pianistu ter pedagogu Viktorju Meržanovu. Dve desetletji je bila članica Tria Amael, deluje pa tudi kot redna profesorica klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer so pod njenim mentorstvom doštudirali mnogi mladi perspektivni slovenski pianisti.

Mirko Jevtović, harmonika

Kot solist ali povabljeni član je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, RSO Wien, ansamblom Klangforum Wien, ansamblom Schallfeld, Godalnim orkestrom AG in Godalnim orkestrom MLS pod vodstvom dirigentov En Shaoa, Beata Furrera, Basa Wiegersa, Nacho de Paza, Corneliusa Meisterja, Darka Butorca, Saše Nikolovskega Gjumarja, Simona Dvorška, Simona Krečiča, Žive Ploj Peršuh in drugih. Nastopal je na festivalih, kot so Ljubljana Festival (Slovenija), Svetovni glasbeni dnevi ISCM 2015 (Slovenija), Musikprotokoll (Avstrija) in Tzlil Meudcan (Izrael). Večkrat je snemal za arhiv RTV Slovenija. Leta 2015 je z ansamblom Klangforum Wien sodeloval pri snemanju portretske zgoščenke španskega skladatelja Alberta Posadasa, izdane pri založbi NEOS. Od leta 2020 je stalni član ansambla za sodobno glasbo Schallfeld Ensamble v Gradcu (Avstrija).
Za izredne uspehe je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani in Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani kot član Dua Furioso. Magistriral je z odliko in prejel diplomo “Summa cum laude” Akademije za glasbo v Ljubljani (harmonika) ter Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (izvajalska praksa sodobne glasbe).

Nejc Mikolič, viola

Violist Nejc Mikolič je od marca 2017 zaposlen kot soloviolist v KSO v Celovcu. Leta 2013 je z odliko diplomiral v razredu prof. Mileta Kosija na ljubljanski Akademiji za glasbo. Leta 2012 je nadaljeval šolanje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, v razredu prof. H. P. Ochsenhofra. Dvakrat se je udeležil seminarja v Trenti pri dunajskih filharmonikih in ravno udeležba na seminarju mu je prinesla tudi povabilo na avdicijo za pozicijo soloviolista v Dunajsko državno opero, kjer se je izmed vseh povabljenih uvrstil med pet finalistov. Svojo bogato koncertno dejavnost dopolnjuje z redno orkestrsko prakso: leta 2011 je postal član priznanega mladinskega orkestra Gustav Mahler Jugend, simfoničnega orkestra Euphnoy Orchestra, Young Euro Classic Orchestra, bil je dolgoletni član Orkestra Slovenske Filharmonije, kjer je novembra 2014 opravil avdicijo za pozicijo soloviolista. Kot soloviolist je dve leti sodeloval na Orkesterski Akademiji v Ossiach-u, mednarodnem orkestru Pur-Pur, Komornem orkestru iz Dunaja, v sezoni 2013/2014 je bil soloviolist Simfoničnega orkestra RTV Slovenije, kot soloviolist redno sodeluje tudi z orkestrom SNG Opera in Balet v Ljubljani. Je redni član zasedbe Ensemble Minui iz Celovca, s katerim so junija 2019 posneli prvo zgoščenko in član Slovenskega godalnega seksteta. Pri različnih projektih je sodeloval z Bernardo Fink, Irmo Mihelič, Evo Nino Kozmus, Primožem Novšakom, Lano Trotovšek, Miho Haasom, Andrejem Žustom, Iztokom Hrastnikom, Blažem Šparovcem, Aljažem Begušem, Petro Kovačič, Tatjano Ognjanovič in mnogimi drugimi. Poleg izjemno plodovite koncertne dejavnosti svoje delo dopolnjuje z redno pedagoško prakso, kot redni gostujoči profesor na poletni šoli v Grožnjanu na Hrvaškem. V mesecu januarju 2020 ga je senat Akademije za glasbo v Ljubljani, po uspešno opravljeni habilitaciji, izvolil v naziv docent.